DOPRAVA ZDARMA Zásilkovnou při nákupu nad 999,-
Zpět do obchodu

Registrace

5 běžných mýtů o solárních panelech: Proč se i za zataženého nebe nabíjejí a šetří peníze

Mnoho lidí stále žije v přesvědčení, že solární panely nefungují efektivně, když je zataženo. Tento mýtus však není pravdivý. Ve skutečnosti jsou solární panely schopny generovat elektřinu i za oblačného nebo zataženého počasí. V tomto článku rozebereme pět běžných mýtů o solární energii a objasníme, proč jsou lidé v omylu.

 

1. Mýtus: "Solární panely nefungují za zataženého počasí."

Skutečnost: I když jsou sluneční paprsky zastíněny mraky, solární panely stále absorbují světlo a generují energii. Moderní solární technologie jsou navrženy tak, aby byly schopny využívat široké spektrum světla, včetně difuzního světla, které prochází mraky. To znamená, že i za zataženého počasí mohou solární panely produkovat elektřinu.

2. Mýtus: "Solární panely potřebují přímé sluneční paprsky."

Skutečnost: Samozřejmě, že solární panely dosahují maximální účinnosti při přímém slunečním světle. Nicméně i světlo, které prochází skrz oblaky, má stále schopnost generovat energii. Solární panely jsou navrženy tak, aby byly schopny využívat světlo ve všech podmínkách.

3. Mýtus: "Solární panely jsou pouze pro slunečná místa."

Skutečnost: Solární panely jsou přizpůsobeny pro různé klimatické podmínky a fungují efektivně i v oblastech se změnami počasí. I když je slunečno jen část roku, solární panely stále mohou generovat dostatek elektřiny, aby pokryly energetické potřeby domácnosti.

4. Mýtus: "Solární panely nejsou ekonomicky výhodné v oblačných oblastech."

Skutečnost: I v oblačných oblastech mohou solární panely poskytovat významné úspory na účtech za elektřinu. Navíc mnoho regionů nabízí programy a dotace pro instalaci solárních systémů, což může snížit náklady a zvýšit návratnost investice.

5. Mýtus: "Solární energie není spolehlivá kvůli změnám počasí."

Skutečnost: Moderní solární systémy jsou navrženy tak, aby byly odolné vůči změnám počasí a měly dlouhou životnost. Kombinace solárních panelů s bateriemi pro skladování energie umožňuje domácnostem nezávislou dodávku elektřiny i při výpadcích elektřiny.

 

Ano, solární energie a solární panely jsou efektivní a spolehlivý zdroj energie i za zataženého nebe. Pokud uvažujete o instalaci solárních panelů nebo koupi menších solárních produktů, nechte se inspirovat těmito fakty a vybudujte si udržitelnější a ekonomicky výhodnější budoucnost pro sebe i pro planetu.

Zpět do obchodu